Op basis van onderzoek van Telecompaper onder 20.000 Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar blijkt dat procent van alle Nederlanders inmiddels over een smartphone beschikt. Dat is 11 procent meer dan het jaar daarvoor toen 52 procent van de Nederlanders over een smartphone bezitten.

Het onderzoek is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2013, inmiddels zijn we al weer ruim een kwartaal verder, waardoor we op basis van de groei in 2012 wel kunnen stellen dat inmiddels tweederde van de Nederlanders een smartphone bezit.

Volgens het onderzoek is SMS nog steeds de meest gebruikte mobiele dienst, maar het gebruik hiervan daalt wel snel. 40 procent van de ondervraagden zegt ook e-mail te ontvangen en versturen met de smartphone.

Een ander opvallend feitje is dat Tele2 nog steeds weet te groeien in Nederland ondanks dat het geen eigen netwerk heeft. Tele2 maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile maar heeft zijn marktaandeel wel vergroot van drie naar vijf procent in een jaar tijd. Het komende jaar gaat Tele2 echter ook een eigen mobiel netwerk uitrollen voor 4G waarmee de concurrentie ongetwijfeld nog groter wordt. Uit onderzoek van Techzine bleek vorige maand wel dat Tele2 wel de goedkoopste provider is.