Nagenoeg driekwart van de Nederlanders is inmiddels voorzien van een smartphone, meldt Telecompaper op basis van eigen onderzoek. Twee jaar terug lag de penetratie nog rond de helft van de bevolking.

Telecompaper heeft aan de hand van eigen onderzoek geconcludeerd dat het aantal smartphones opnieuw is gestegen in Nederland. Twee jaar terug lag het percentage op 56 procent, een jaar later op 67 procent en nu op 74 procent. De groei lijkt af te vlakken, maar met dergelijke percentages is verzadiging ook geen wonder.

De meeste Nederlanders hebben een smartphone van Samsung gekozen, het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een aandeel van 47 procent. Apple’s iPhone heeft een aandeel van 23 procent. Telecompaper bekeek ook het bezit van tablets en concludeerde dat Apple daarin het voortouw neemt, zeker als klanten een iPhone bezitten wordt vaak voor een iPad gekozen.

Telecompaper meldt tevens dat mannen vaker voor de allernieuwste smartphone kiezen. Zo is de verdeling tussen mannen en vrouwen bij de Samsung Galaxy S5 55 tegen 45 procent, bij de iPhone 5S is het verschil 61 tegen 39 procent.

Het onderzoek is in de periode juli tot en met september uitgevoerd en er werden ongeveer 12.000 mensen ondervraagd.