2min

Er zijn foto’s opgedoken van een nieuwe Windows-smartphone van LG. Daarmee is LG de volgende fabrikant die toch weer in het Windows avontuur stapt. Eerder werd al duidelijk dat HTC bezig is met een Windows 10-smartphone, ook LG is weer overstag.

Microsoft is druk bezig om Windows 10 af te maken voor een lancering deze zomer. De techgigant uit Redmond zal zelf ook de nodige smartphones gaan introduceren maar krijgt ook weer hulp van HTC en LG. In het geval van LG is het nog even de vraag of de fabrikant ook zelfstandig Windows 10-smartphones gaat uitbrengen want op de foto’s die nu zijn uitgelekt prijkt een groot Verizon-logo. Verizon is een grote Amerikaanse telecomprovider die bij fabrikanten gewoon toestellen op maat laat maken. Het is dus ook mogelijk dat LG alleen voor Verizon aan een Windows-smartphone werkt.

Op de foto’s van het LG-toestel is te zien dat het toestel gebruik maakt van Windows Phone 8.1, daarmee lijkt het toestel nog voor de zomer te gaan verschijnen bij Verizon. Het toestel zal ongetwijfeld wel een upgrade krijgen naar Windows 10. Het zou aan om een toestel met een schermformaat van 4,5 tot 5 inch. Of LG nog meer toestellen in het vooruitzicht heeft is onduidelijk.

Microsoft zal uiteraard blijven lobbyen bij fabrikanten om weer in het Windows avontuur te stappen. Wil Microsoft enige rol van betekenis spelen op de smartphonemarkt met Windows 10 dan kan het de hulp van andere fabrikanten goed gebruiken. Met HTC en LG heeft Microsoft twee prima partners gevonden, of andere fabrikanten ook weer actief worden is onduidelijk. Huawei heeft zich in het verleden zeer negatief uitgelaten over de commerciele kansen van Windows Phone, Huawei stelde nooit iets verdiend te hebben aan het Windows-avontuur. Samsung zou groots uitpakken op Windows Phone maar besloot op het laatste moment zijn marketingactiviteiten terug te trekken.