Op een uitgelekte slide van Nokia of Microsoft is te zien dat de Amber update, die Nokia gaat uitbrengen voor de Lumia-toestellen met Windows Phone 8, ook ondersteuning voor Bluetooth 4.0 toevoegt aan de toestellen. Daarnaast krijgen de toestellen ook andere nieuwe functionaliteiten zoals FM-radio.

De uitgelekte slide komt waarschijnlijk uit een presentatie van Nokia maar zou ook van Microsoft kunnen zien. In elk geval heeft iemand die de presentatie bijwoonde een mooie foto gemaakt. Op dit moment ondersteunen alle Windows Phone-toestellen alleen Bluetooth 3.0, dit omdat er nog geen driver is voor Windows Phone voor Bluetooth 4.0. De toestellen gebruiken allemaal een Qualcomm Snapdragon MSM8227-chip die wel gewoon ondersteuning biedt voor Bluetooth 4.0, dus middels een software update is dat gemakkelijk te activeren.

Waarom Microsoft en Nokia zoveel tijd nemen voor een driver update voor Bluetooth 4.0 is onduidelijk. Het is voor alle Lumia-bezitters in elk geval te hopen dat de Amber-update snel beschikbaar komt. De komst van Bluetooth 4.0 brengt een hoop nieuwe mogelijkheden, om te beginnen is deze Bluetooth-versie een heel stuk zuiniger en daarnaast kan die ook verbinden met accessoires als smart watches, die later dit jaar worden verwacht. Ook de toevoeging van FM-radio zal veel mensen als muziek in de oren klinken.

Andere updates zijn te vinden in de camera, de foto’s van de Lumia 920 waren al uitzonderlijk goed maar met de aankomende update worden die nog beter. Ook komt er een applicatie die beter in staat is het dataverbruik van het toestel te monitoren.