2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twitteraccount @evleaks wist te melden dat Nokia bezig is met een nieuwe Lumia-tablet die op Windows RT 8.1 zal draaien. Ook maakte het Twitter-account een codenaam bekend; Illusionist.

@evleaks wist te melden dat Nokia een 8 inch-Windows RT tablet zal uitbrengen. Bronnen bekend met Nokia’s plannen bevestigen dat de tablet moet beschikken over Windows RT 8.1 en gebruik zal maken van een Qualcomm-processor. Ook de codenaam zou volgens deze bronnen kloppen. Het toestel moet begin volgend jaar uitkomen.

Het is niet waarschijnlijk dat de tablet in grote getale op de markt zal komen. De hardware-afdeling van Nokia zal naar verwachting begin 2014 overgenomen worden door Microsoft. Hiervoor heeft Microsoft kortgeleden toestemming gevraagd aan de Europese Commissie. Nokia en Microsoft kunnen om die reden op dit moment nog niet nauw samenwerken. Doen de bedrijven dit wel, dan lopen beide partijen het risico op wettelijke controles, wat dan in de weg zal komen te liggen van de aanvraag bij de Europese Commissie.

Naar verwachting zal Microsoft begin 2014 ook op de markt komen met een Surface mini-tablet met een scherm van 7,5 inch. Hiermee zullen de bedrijven dus direct de concurrentie aangaan met elkaar. Beide apparaten zullen immers een scherm van rond de 8 inch hebben en draaien op Windows RT.

De Illusionist-tablet van Nokia zal qua uiterlijk vergelijkbaar zijn met de recentelijk aangekondigde Lumia 2520. Verwacht wordt dat het uiteindelijke modelnummer lager zal zijn dan 2520.

Van Nokia World, dat vorige maand plaatsvond, werd verwacht dat het Nokia’s laatste grote evenement zou zijn. Nu lijkt er toch nog één aan te komen om de nieuwe tablet aan te kondigen. In de bedrijfsvoering wordt Nokia namelijk op dit moment nog te handelen alsof Microsoft het bedrijf niet gaat overnemen.