2min Devices

Moto X onthuld in video telecomprovider

Een Canadese telecomprovider heeft een video gelekt waarin de Moto X onthuld wordt. Uit de video blijken enkele aangepaste softwarefuncties, zoals stemherkenning dat altijd aan staat en een gebaar om de camera te starten.

De korte video is afkomstig van Rogers Wireless en is gelekt door Ausdroid. In de vidoe zien we hoe Google Now-stemcommando’s werken en hoe de telefoon bediend kan worden zonder de telefoon aan te raken.

Ook heeft de Moto X een functie genaamd "Active Updates" waarbij op het scherm notificaties worden weergegeven, in plaats van een notificatielampje dat aangaat zodra er iets nieuws is, bij veel andere telefoons.

Ook is er een nieuwe truc om de camera te starten, iets wat gedaan kan worden door je pols twee keer te draaien. Als je in de camera vervolgens je vinger op het scherm houdt, neemt de telefoon meerdere foto’s achter elkaar.

Dit weekend lekte er naast een video ook foto’s van de voorkant van de smartphone. Deze zijn gelijk als wat we in de video zien.

De Moto X is de eerste telefoon gemaakt door Motorola waarbij het proces begeleid is door Google. Naar verwachting komt de nieuwe Moto X in de zomer beschikbaar, rond augustus.

De video waarin de functies worden weergegeven is op YouTube inmiddels op privé ingesteld, maar gelukkig hebben we nog een mirror gevonden. Het is mogelijk dat we sommige functies van de Moto X ook terugzien in Android 4.3.

Bron:The Verge