Er zijn nu ook foto’s opgedoken van de nog onaangekondigde Motorola Moto X, op de foto’s is te zien dat Motorola aan de voorkant de nodige wijzigingen heeft aangebracht, zo is het toestel voorzien van een flitser aan de voorzijde en lijkt er een vingerafdrukscanner in de onderste speaker te zijn verwerkt.

Motorola presenteert volgende week nieuwe producten, welke precies is nog onduidelijk maar nu er vorige week al afbeeldingen uitlekte van de nieuwe Moto G en nu van de nieuwe Moto X, lijken deze producten zeker op komst. Of Motorola ook nog een nieuwe smartwatch zal presenteren, een opvolger van de Moto 360 is nog onduidelijk. Daar gaan wel geruchten over.

De nieuwe Moto X, inmiddels alweer de derde generatie, zou een scherm krijgen van 5,5 inch, in tegenstelling tot 5,2 inch waar de Moto X van vorig jaar over beschikt. De schermresolutie is hoogstwaarschijnlijk verhoogt naar 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant kiest het bedrijf waarschijnlijk voor een Snapdragon 810 of Snapdragon 808-chip in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagcapaciteit.

De belangrijkste wijzigingen zijn de toevoeging van een flitser aan de voorzijde en het verwerken van een vingerafdrukscanner in de speaker onder het scherm. Motorola kiest er dus niet voor om de ronde uitsparing aan de achterzijde te voorzien van een vingerafdrukscanner. Dat plekje blijft voorbehouden aan het Motorola-logo.

Ook zijn er afbeelding uitgelekt van de nieuwe Moto Maker waar de Moto G en Moto X kunnen worden samengesteld. Gebruikers kunnen op die manier een uniek exemplaar samenstellen van de Motorola-toestellen. Zo kan er worden gekozen voor meer opslagruimte of werkgeheugen, maar ook voor een andere achterkant van bijvoorbeeld hout.