1 min

De Samsung Galaxy S III en de Galaxy Note II krijgen mogelijk geen Android 4.2.2 Jelly Bean, maar zouden direct de sprong maken naar het nog onaangekondigde Android 4.3 Jelly Bean. Dit meldt een relatief onbekende website, die zich baseert op ingewijde bronnen van de Indiase afdeling van Samsung.

Het gaat hier dus nog om een gerucht, maar we schieten dit niet gelijk af aangezien Google naar alle waarschijnlijkheid binnenkort officieel met Android 4.3 op de proppen komt. Het is daarom niet geheel onmogelijk dat Samsung een Android-versie over zal slaan, zodat de twee smartphones direct up-to-date zijn.

De ontwikkeling van de update naar Android 4.2 zou namelijk vertraging hebben opgelopen en pas in november afgerond kunnen worden. Waarom een update naar Android 4.3 dan sneller afgerond kan worden is niet bekend, maar wellicht heeft Google daaraan gewerkt. Er zijn dus hoe dan ook nog genoeg vraagtekens.

Er wordt ook al melding gemaakt van de komst van Android 5.0 Key Lime Pie. Apparaten van Samsung die een update naar dat besturingssysteem zullen krijgen zijn in ieder geval de Galaxy S III, Galaxy S4, Galaxy Note II en de nog onaangekondigde Galaxy Note III. Dat zou echter niet tegelijkertijd gebeuren.