1 min

Uit informatie van een Franse provider blijkt dat naar alle waarschijnlijkheid voor het einde van het jaar Android 4.3 Jelly Bean beschikbaar zal komen voor zowel de Samsung Galaxy S III, Galaxy S4 en de Galaxy Note II. Hierbij is de Galaxy S4 als eerst aan de beurt.

De Samsung Galaxy S4 moet, volgens een roadmap van de Franse provider SFR, als eerste de update naar de meest recente versie van Android krijgen. De software zal in oktober beschikbaar zijn voor het vlaggenschip van Samsung. In de maanden november en december zijn de Galaxy S III en de Note II aan de beurt. Voor het einde van het jaar moeten alledrie de telefoons wereldwijd de mogelijkheid hebben om de software te upgraden naar Android 4.3.

De nieuwe software gaat ervoor zorgen dat een aantal functies van de Samsung Galaxy S4 beschikbaar zullen zijn op de oudere toestellen. Ook zal het na de update mogelijk zijn om de Galaxy S III, Galaxy S4 en de Galaxy Note II te koppelen aan de Samsung Galaxy Gear. Het vlaggenschip van Samsung kan op dit moment al aan de Galaxy Gear gekoppeld worden, maar is slechts deels compatibel.