1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Een nieuw gerucht claimt dat Google zich op de televisie-industrie wil gaan begeven.

Anonieme bronnen melden tegenover Wall Street Journal dat Google gesprekken voert met tv-bedrijven om te proberen licenties te krijgen voor hun content, zodat deze deel kunnen uitmaken van de nieuwe online-tv-dienst.

Volgens het verhaal wil Google de traditionele tv-netwerken via het internet streamen. Eén bron claimt dat Google de nieuwe tv-service al heeft gedemonstreerd aan een geïnteresseerde mediapartner. Informatie over deze demo is er helaas niet. Een eventuele lanceerdatum van de dienst is ook niet bekendgemaakt.

Google heeft al een Google TV-platform dat aanwezig is in een aantal set-topboxes en televisies. Dit platform is echter geflopt. Daarnaast heeft Google in een aantal steden in de VS een glasvezelnetwerk opgezet. Een eigen online-tv-dienst zou dus een logische stap van Google op de tv-markt zijn.

Mocht Google zijn plannen doorzetten, dan gaat het de concurrentie aan met de kabel-tv-providers en de nieuwe streamingdiensten, zoals Netflix, dat binnenkort naar Nederland komt, Hulu en Amazon Instant Video. Ook zou het moeten gaan concurreren met Microsoft dat in de Xbox One tv-diensten aan wil gaan bieden.

Er zijn overigens meer nieuwe streamingdiensten voor tv onderweg. Zo zou Amazon werken aan een nieuwe dienst, evenals Intel. Intels tv-avontuur zou OnCue gaan heten, maar dat is nog niet bevestigd.