min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel wil mogelijk een op internet gebaseerde online televisiedienst starten. Onbekende bronnen aan de Wall Street Journal hebben laten weten dat Intel met Amerikaanse mediabedrijven heeft gesproken om zich aan te sluiten bij wat Intel noemt een ‘virtuele kabel operator’.

In de huidige plannen zou Intel een eigen settopbox lanceren voor de dienst. Het bedrijf moet echter nog deals sluiten met de mediabedrijven. De bronnen melden echter dat Intel van plan is om de dienst eind 2012 te lanceren. Intel zelf heeft het verhaal tot op heden nog bevestigd nog ontkend.

Wanneer Intel de plannen door zou voeren, zou het de concurrentie aangaan met onder andere Apple, Netflix en Hulu. Apple komt binnenkort ook met een nieuwe versie van zijn Apple TV met een nieuwe interface en ondersteuning voor de Full HD 1080p resolutie.

Netflix is nog altijd marktleider in Amerika wat betreft het streamen van TV en films. Hulu biedt vergelijkbare diensten en hebben ook nog een het recht op de eerste uitzending van televisie afleveringen van NBC, ABC en Fox. Deze diensten hebben ook nog eens het voordeel dat ze toegankelijk zijn via verschillende apparaten, zoals settopboxen, SmartTV’s, gameconsoles, tablets en smartphones.