1 min

Een patentaanvraag van Apple doet vermoeden dat de geruchtmakende vingerafdrukscanner niet in de home-knop zit, maar in het scherm van apparaten is verwerkt. De iPhone 5S wordt naar verluidt het eerste apparaat met zo’n sensor.

Er gaan al lange tijd geruchten over de implementatie van een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S. Die zou volgens de geruchten in de knop onder het scherm zitten, maar een patentaanvraag die vandaag is gepubliceerd doet anders vermoeden. In de aanvraag wordt namelijk beschreven dat een sensor in het scherm verwerkt zou kunnen worden.

Als het Apple lukt om een sensor op deze manier in smartphones te verwerken, dan zou het in staat zijn om het ontwerp van zijn producten niet te hoeven wijzigen. Dat zou moeten kunnen als het lukt om een aanraakgevoelige laag te ontwikkelen die pixel voor pixel aan vinger kan analyseren.

Het gebruik van een vingerafdrukscanner zou een interessante functie kunnen worden, zeker als Apple ook NFC-ondersteuning aan de iPhone 5S toevoegt. Daarmee zou de betaalmethode aanzienlijk veiliger worden.