2min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia heeft vandaag een nieuwe smartphone aangekondigd, de Lumia 625. Deze smartphone zal voor een zacht prijsje over de toonbank gaan, maar is wel voorzien van een scherm van 4,7 inch. Dat is groter dan elke andere Lumia-smartphone die tot nog toe het levenslicht zag.

Nokia maakte gisteren plotsklaps bekend dat het vandaag een aankondiging zou doen. Het gaat hierbij niet om een tablet en ook niet echt om een phablet, zoals eigenlijk werd verwacht. De Nokia Lumia 625 is voor Windows Phone-begrippen wel een toestel met een groot scherm. Enkel de HTC Titan-modellen evenaren de schermgrootte van 4,7 inch.

De Lumia 625 heeft dus een scherm van 4,7 inch. Dat WVGA-scherm is ook met handschoenen te besturen en heeft een resolutie van 480 bij 800 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 201 pixels per inch. Daarmee heeft de Lumia 625 één van de minst scherpe schermen in vergelijking met alle andere recente smartphones. Daar staat echter ook een lage prijs tegenover, het toestel wisselt voor een adviesprijs van 220 euro van eigenaar. Daar komen nog wel lokale belastingen bovenop.

Verder heeft de Nokia Lumia 625 een 1,2 GHz Snapdragon S4-processor, 512MB werkgeheugen, 8GB interne opslagruimte en LTE-ondersteuning, wat in deze prijsklasse bijzonder is. De camera aan de achterkant schiet foto’s in 5 megapixel, de camera aan de voorkant moet het doen met VGA-ondersteuning.

De telefoon komt beschikbaar in de kleuren geel, groen, oranje, wit en zwart. De behuizing is verwisselbaar, het toestel belandt nog dit kwartaal in de winkelschappen. Zie voor meer afbeeldingen de galerij bij dit artikel.