2min

Tags in dit artikel

, ,

Er gingen al langer geruchten over de opvolger van de Nokia Lumia 520 en vandaag heeft Nokia dan eindelijk officieel de Nokia Lumia 525 aangekondigd. Er zijn geen grote verbeteringen doorgevoerd, afgezien van een uitbreiding van het werkgeheugen van 512MB naar 1GB.

In eerste instantie lijkt de Nokia Lumia 525 sprekend op zijn voorganger, de Lumia 520 (review). Qua uiterlijk zijn beide toestellen dan ook zo goed als identiek. Op zich hoeft dit uiteraard geen probleem te zijn, want de Nokia Lumia 520 was een populair toestel en bleek enige tijd terug zelfs het meest populaire Windows-product.

Beide apparaten beschikken over een 5 megapixel-camera en hebben geen camera op de voorkant. Daarnaast hebben beide toestellen 8GB opslagcapaciteit, een 4 inch WVGA-scherm en een 1GHz dual-core processor.

De grootste verbetering van de Nokia Lumia 525 ten opzichte van de Nokia Lumia 520 is dan ook de uitbreiding van het werkgeheugen. De Nokia Lumia 520 had een werkgeheugen van 512MB. Dit is bij de Lumia 525 uitgebreid naar 1GB. Hierdoor zal het toestel meer apps en spellen kunnen draaien, een aantal apps is namelijk niet beschikbaar voor apparaten met minder dan 1GB werkgeheugen.

Het toestel zal in eerste instantie in opkomende markten zoals Afrika, Azië en het Midden-Oosten uitgebracht worden. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat het toestel moet gaan kosten of wanneer het toestel precies gelanceerd zal gaan worden.

Wel is bekend dat het toestel uitgebracht zal gaan worden in zwart, wit, oranje en geel. Dit betekent dat de cyaan- en roodgekleurde covers van de Nokia Lumia 520 niet meer beschikbaar zullen zijn voor het nieuwe toestel.