HTC is voornemens om volgende week de uitrol van Android 4.2 naar de HTC One te hervatten. HTC was al begonnen met de uitrol van Android 4.2 maar er bleken problemen te zijn met de APN-instellingen. Gebruikers konden vervolgens geen of niet goed verbinding meer maken met het mobiele netwerk.

Vorige week schreven we al over de problemen met de update naar Android 4.2 voor de HTC One. HTC kwam toen kort daarop met een reactie dat de instellingen werden geoptimaliseerd waarna de uitrol van de update zou worden vervolgt. Hoelang dat zou gaan duren kon HTC ons toen niet vertellen.

Inmiddels heeft Mark Moons, directeur HTC Benelux, laten weten dat de update waarschijnlijk volgende week weer zal worden hervat. Het probleem zat hem in de APN-instellingen die ervoor zorgen dat er verbinding kan worden gemaakt met het mobiele netwerk. Bij sommige gebruikers bleken deze instellingen volledig te zijn gewist waardoor het onmogelijk was om nog verbinding te maken. Met de nieuwe update moet dat probleem zijn verholpen.

De update brengt de Android-versie van 4.1 naar 4.2 en biedt ook enkele nieuwe features op de HTC One. Zo zal het mogelijk worden om widget op het lockscreen te plaatsen en krijgt het notificatiescherm meer mogelijkheden om snel functies in en uit te schakelen.

Uiteraard zijn er ook een hele hoop kleine verbeteringen, de update is in totaal zo’n 416MB groot.