2min Devices

HTC Desire 500 ook in Benelux beschikbaar

HTC heeft via een persbericht vanmorgen laten weten dat de HTC Desire 500 ook in de Benelux beschikbaar gaat komen. De HTC Desire 500 is een midrange-toestel dat begin september beschikbaar komt voor een prijs van 249 euro.

HTC heeft besloten naast de HTC One Mini, ook nog een goedkoper toestel in de markt te zetten, de HTC Desire 500. HTC noemt het een midrange-toestel, wij verwachten dat het toestel beter tussen de instapmodellen past, iets wat een review straks uit zal moeten maken.

De HTC Desire 500 is een smartphone met een scherm van 4,3 inch en een resolutie van 480×800 pixels, wat niet echt hoog is. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 200 quadcore processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Ter ondersteuning is 1GB aan werkgeheugen aanwezig en de opslagcapaciteit van dit toestel bedraag slechts 4GB. Van die 4GB moet de Android-installatie en voor geïnstalleerde apps nog af, waarschijnlijk blijft er dan 1,5GB aan vrije ruimte over, het is bij dit toestel dus wel verstandig de opslagcapaciteit uit te breiden via een micro-SD-kaartje.

Op de achterzijde van het toestel is een 8 megapixel camera aanwezig en aan de voorkant een 1,6 megapixel camera. De 8 megapixel camera beschikt over autofocus en een LED-flitser, verder is er een HTC ImageChip aanwezig om betere foto’s en video’s te kunnen maken. Video’s kunnen opgenomen worden in 720p. Het toestel beschikt uiteraard over Beats-audio net als alle andere toestellen van HTC. Qua connectiviteit is er geen 4G aanwezig, wel Bluetooth 4.0 en Wifi b/g/n, maar dan weer geen a.

Uiteraard is het toestel voorzien van Android, navraag leert ons dat het toestel het voorlopig moet doen met Android 4.1. Daarnaast is het toestel voorzien van de nieuwste versie van de Sense-interface met de Blinkfeed. Zoals gezegd komt de HTC Desire 500 in september op de markt voor een adviesprijs van 249 euro. Het toestel wordt daarmee onder de HTC One (review) en de HTC One Mini gepositioneerd.