T-Mobile heeft via een blogbericht bekendgemaakt dat de netwerkproblemen voor klanten die in het buitenland verblijven grotendeels opgelost zijn. In de meeste gevallen moet men inmiddels weer verbinding kunnen maken met het lokale telecomnetwerk.

De storing waar T-Mobile last van had ontstond in de nacht van woensdag op donderdag en hield vakantiegangers ongeveer anderhalve dag lang in zijn greep. De problemen ontstonden in een systeem dat het buitenlandse verkeer afhandelt.

Mocht je nog problemen ondervinden, dan raadt T-Mobile aan om je toestel volledig uit te zetten en vervolgens weer in te schakelen. Op de website van T-Mobile vind je een lijst met landen waar de problemen opgelost zijn. Er zijn nog landen waar de problemen zich nog steeds voordoen, waardoor klanten geen verbinding kunnen leggen. T-Mobile werkt op dit moment hard om de problemen ook daar op te lossen.

Er wordt nog gekeken naar een eventuele tegemoetkoming voor mensen die problemen ondervonden hebben. T-Mobile zal daar later vandaag meer duidelijkheid over scheppen.