Sinds de nacht van woensdag op donderdag kennen klanten van T-Mobile problemen met hun telefoonverbinding, wanneer zij zich in het buitenland bevinden. Het is voor sommige mensen onmogelijk om een verbinding te leggen met een netwerk van een buitenlandse provider. T-Mobile werkt aan een oplossing, maar deze laat vooralsnog op zich wachten.

Gisteren maakte Techzine melding van een storing waarvan verschillende klanten van T-Mobile last hebben. Mensen die zich in het buitenland bevinden voor bijvoorbeeld een vakantie, kunnen grote moeite ondervinden om verbinding te maken met het plaatselijke telecomnetwerk.

Waar de problemen zich precies bevinden heeft T-Mobile niet bekendgemaakt en hoe snel de problemen opgelost zullen worden is eveneens niet duidelijk. T-Mobile benadrukt dat er wel hard wordt gewerkt om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Een tijdelijke oplossing is volgens T-Mobile het opnieuw proberen om een verbinding te maken, bijvoorbeeld door de vliegtuigstand kortstondig aan en uit te zetten. Volgens T-Mobile zou dat na meermaals proberen moeten werken, al zien wij tegenstrijdige berichten hierover op het internet.

In een speciaal topic op het forum van T-Mobile stromen de klachten momenteel nog altijd binnen. Daar zijn op het moment van schrijven al bijna 1.500 reacties geplaatst.

Vergoeding
Over een eventuele tegemoetkoming heeft T-Mobile op dit moment nog geen besluit genomen. Eerst wil de provider alle problemen verholpen hebben.