1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft het bedrijf AuthenTec overgenomen. De fabrikant uit Cupertino raakt daarmee mogelijk een gevoelige snaar bij Samsung, gezien beide bedrijven partners waren.

De overname leidt daarom de inmiddels slepende ruzie tussen de fabrikanten Apple en Samsung naar een nieuw hoofdstuk. Samsung zal niet blij zijn met de overname van AuthenTec. AuthenTec ging namelijk nog zeer recent een samenwerking met Samsung aan.

AuthenTec biedt meerdere diensten, maar richt zich op het maken van chips die in staat zijn vingerafdrukken te registreren. Deze zijn vooral voor beveiligings- en identificatiedoeleinden bedoeld. De deal tussen Samsung en AuthenTec had betrekking op de beveiliging van Android-toestellen in bedrijfsomgevingen.

Apple zou voor de overname een bedrag van 356 miljoen dollar hebben neergeteld, wat bijna een koopje is. Bij een recente investeringsronde haalde AuthenTec namelijk nog een bedrag van 600 miljoen dollar op. Mogelijk wil Apple zich meer gaan richten op de zakelijke markt. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers refereerde Tim Cook namelijk meerder malen naar het feit dat de producten van Apple het erg goed doen in dit segment.