Jobs, de verfilming van een gedeelte van het leven van Apple-medeoprichter Steve Jobs, wordt door de Amerikaanse pers en filmbezoekers niet met enthousiasme onthaald. Een veelgehoorde tegenvaller is dat de film met Ashton Kutcher in de hoofdrol teveel is gebaseerd op fictie.

Op Rotten Tomatoes geeft 74 procent van de bezoekers een onvoldoende aan de film. Onder filmcritici is de beoordeling nog net wat negatiever, met slechts 20 procent die de film kon waarderen. Steve Wozniak, die Apple samen met Steve Jobs en Ronald Wayne oprichtte, was eveneens niet positief te spreken over de onofficiële film. Wozniak vindt dat veel oud-collega’s niet goed worden neergezet, al roemt hij wel de acteerprestaties van de cast. Wozniak merkt ook op dat Steve Jobs neergezet wordt als een regelrecht genie, terwijl hij zich destijds (waar de film eindigt) nog niet had bewezen. De film eindigt waar Jobs zijn terugkeer bij Apple doormaakt, dus nog voordat succesproducten als de iPod, iPhone en iPad worden geïntroduceerd.

Sony Pictures is in de weer met een officiële verfilming van de biografie over Steve Jobs van Walter Isaacsson. Steve Wozniak is door Sony ingehuurd om mee te werken aan deze verfilming. Afgaande op de recensies van Jobs lijkt er wel ruimte voor een reëlere verfilming.

Jobs draait vanaf 5 september in België en Nederland.