De biografische verfilming van Steve Jobs zal in april in de bioscoop te zien zijn. De film genaamd jOBS zal gaan over het leven van Steve Jobs tussen 1971 en 2000 en zal dus omvatten hoe Apple precies ontstaan is. Open Road Films en Five Star Feature Films maakten vandaag bekend dat er een distributie-deal is bereikt tussen beide bedrijven.

De hoofdrol is weggelegd voor acteur Ashton Kutcher, hij figureert als Steve Jobs in de film. Daarnaast komt ook Apple’s medeoprichter Steve Wozniak voor in de film, deze rol gaat naar Josh Gad. John Sculley, voormalig CEO van Apple, wordt gespeeld door Matthew Modine.

De film zal onder andere gaan over de oprichting van Apple in de bekende garage, waar beide Steve’s aan de eerste Apple-computer gewerkt hebben. Ook komt het vertrek van Jobs bij Apple aan bod. Daarnaast wordt de oprichting van NeXT en het verhaal rondom Pixar in beeld gebracht, om na de overname van NeXT weer terug te komen bij Apple.

De film staat overigens los van de productie over Steve Jobs waar Aaron Sorkin op dit moment mee bezig is. Sorkin heeft heeft onder andere The Social Network en The West Wing op zijn naam staan.