1 min

Via Taiwan Apple Daily is wat nieuwe informatie over de iPhone 5C van Apple uitgelekt. De Taiwanezen melden onder andere de afmetingen van het apparaat en hebben de behuizing alvast aan een test onderworpen om te bekijken hoe goed deze bestand is tegen krassen.

De iPhone 5C is aan de hand van een eerste test erg krasbestendig gebleken. Door middel van verschillende tests met onder andere munten en sleutels heeft men gekeken hoe goed het plastic zich weert tegen harde objecten. Dat viel niet tegen, volgens bronnen heeft het plastic een hardheid van 8H, wat driemaal zo hard zou moeten zijn als de bescherming die Apple normaliter gebruikt voor het scherm van iPhone’s.

Qua afmetingen is het conform de verwachtingen dat de iPhone 5C net wat groter is dan de iPhone 5. Dat is te wijten aan de behuizing van plastic. De iPhone 5C is met een hoogte van 124,55 millimeter, een breedte van 59,13 millimeter en een diepte van 8,98 millimeter in alle opzichten net wat dikker dan de iPhone 5. Ter vergelijking, de afmetingen van de iPhone 5 zijn respectievelijk 123,8, 58,6 en 7,6 millimeter.