2min

Er is een foto uitgelekt van een nieuwe iPhone-behuizing, op basis van de foto kunnen we concluderen dat iPhone waarschijnlijk werkt aan een iPhone 6C, tenzij het bedrijf natuurlijk kiest voor een andere naamgeving. Verwacht wordt dat Apple na de zomer drie nieuwe iPhones zal presenteren.

Vorige week schreven we al over het gerucht dat Apple zou werken aan een opvolger voor de iPhone 5C, de logische naam voor een dergelijk toestel is de iPhone 6C. Het unieke aan de iPhone 5C was de stevige plastic behuizing een iets oudere chipset en een lager prijskaartje van 100 euro ter vergelijking met het vlaggenschip.

Uit de uitlekte foto’s blijkt dat Apple werkt aan een nieuwe plastic behuizing, er zijn echter de nodige verschillen als we de nieuwe behuizing vergelijken met de iPhone 5C, zo is de vorm en de afmeting van de camera en de flitser anders, maar ook de locatie van de speakergrill is anders. De iPhone 5C beschikte over een 4 inch-scherm het lijkt erop dat Apple vasthoudt aan dat formaat en daarmee is de iPhone 6C een stuk kleiner dan de iPhone 6, dat toestel heeft een scherm van 4,7 inch.


Apple zal waarschijnlijk na de zomer een opvolger presenteren voor de iPhone 6 en de grote iPhone 6 Plus. Deze toestellen worden waarschijnlijk voorzien van een nieuwe Apple A9-chip. Daarnaast zal Apple waarschijnlijk de iPhone 6C presenteren. Dat toestel zal voorzien worden van een Apple A8-chip die nu in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is te vinden. Verder is de iPhone 6C waarschijnlijk voorzien van een 4 inch-scherm.