1 min

Volgens Digitimes is Dell bezig met een 8 inch tablet die Windows 8.1 draait.

Dell heeft nieuwe tablets met Windows voor het einde van het jaar beloofd, maar nog maar erg weinig informatie over deze nieuwe apparaten vrijgegeven. Nu melden bronnen aan Digitimes dat er twee nieuwe tablets onderweg zijn: een 8 en 10 inchtablet.

De 8 inchversie moet in de voetstappen treden van de Acer Iconia W3, wat de allereerste ‘kleine’ Windows 8-tablet is, maar die erg slecht werd ontvangen. Dell zou zijn eigen 8 inchtablet later dit jaar uitbrengen en daarnaast zou Dell nadenken over een 10,6 inchtablet, met of een Core i-processor of een Atom-chip.

Jeff Clarke, vicevoorzitter en president van Global Operations and End User Computing Solutions is overigens optimistisch over de volgende versie van Windows, Windows 8.1. In vergelijking met Android en iOS kunnen de beveiligings- en beheermogelijkheden van Windows ervoor zorgen dat het OS voor bedrijven heel aantrekkelijk wordt, zo stelt Clarke.

De tablets zullen waarschijnlijk pas na de lancering van Windows 8.1 verschijnen. Die lancering vindt plaats op 18 oktober.