3min

Als we Wpcentral mogen geloven brengt Dell begin 2012 een tablet uit met Windows 8. Daarnaast kunnen we verschillende telefoons en tablets verwachtten van Dell. Wpcentral ontving van een betrouwbare bron een roadmap van 2011 en het eerste kwartaal van 2012.

Op deze roadmaps is te zien dat we verschillende telefoons en tablets kunnen verwachten van Dell. Zo komen in mei de Venue en Venue Pro op de markt. Deze telefoons zullen een 1GHz processor hebben en een acht megapixel camera. Het enige verschil tussen de telefoons is dat de Venue op Android Froyo zal draaien en de Venue Pro op Windows Phone 7. Ergens tussen mei en augustus zal de Pro nog een update krijgen met verschillende aanpassingen en nieuwe toevoegingen.


In juli kunnen we vervolgens de Wigley van Dell verwachten. Deze telefoon zal beschikken over een 1GHz processor, 4 inch WVGA scherm, acht megapixel camera en de mogelijkheid om op te nemen in de 720p resolutie. Het besturingssysteem is echter zeer intressant, deze wordt in de roadmap namelijk Windows Phone Next Gen genoemd. Dit zou kunnen betekenen dat Windows Phone 7 een grote update zal krijgen in of voor de maand juli.

Vervolgens kunnen we rond oktober/november de Millennium telefoon verwachten van Dell. De Millennium zal een dual-core processor krijgen en draaien op Android Ice Cream. De telefoon krijgt een 4,3 inch qHD scherm en net als zijn voorgangers zal ook de Millennium een acht megapixel camera krijgen maar deze zal in 1080p resolutie kunnen opnemen. In maart van 2012 zal Dell de Hancock op de markt brengen wat bijna een exacte kopie is van de Millennium, alleen zal deze een fysiek toetsenbord hebben en beschikken over een vier inch scherm.


Wanneer we naar de tablet roadmap kijken zien we minder specifieke informatie maar wel een hoop nieuwe tablets. Zo kunnen we in 2011 de 5 inch Dell Streak 32GB verwachten en in het eerste kwartaal van 2012 de vijf inch Opus One, welke op Android Honeycomb zal draaien.

Als we naar de 7 inch tablets kijken van Dell, zien we de inmiddels aangekondigde 7 inch Dell Streak met Android. Deze Streak 7 zal vervolgens in het derde kwartaal nog een update krijgen, waarschijnljk met Honeycomb. De Dell Sterling met daarop Honeycomb zal in het derde kwartaal op de markt worden gebracht en in het vierde kwartaal komt Dell met de laatste 7 inch tablet van 2011 genaamd SilverOak, ook deze tablet zal op Honeycomb gaan draaien.

Tot slot komt Dell ook nog met drie 10 inch tablets op de markt. Met in april de Gallo tablet met daarop Android Honeycomb. De Gallo zal vervolgens in oktober nog een update kunnen verwachten. Interessant is ook de Rosemount, deze tien inch tablet zal windows 7 gaan draaien en een HD scherm bevatten met de resolutie 1366×768 pixels. Als laatste komt Dell in het eerste kwartaal van 2012 met de nieuwe Peju tablet. Deze Peju tablet zal op Windows 8 gaan draaien. Daarmee is de Dell de eerste fabrikant met een tablet op komst waarvan bekend is dat die op Windows 8 zal gaan draaien.