1 min

Google heeft zijn maandelijkse Google Glass-update uitgebracht, waarmee ditmaal vier nieuwe functies aan het apparaatje worden toegevoegd: Sound Search, Photo Vignette en integratie met zowel YouTube als Google Apps.

Als je een nummer hoort terwijl je je Google Glass draagt, is het met de Sound Search-functie mogelijk om je Glass de titel en artiest van het nummer te laten identificeren. Hiermee krijgt de bril dezelfde functie als bekende apps zoals Shazam en Soundhound. De functie kan geactiveerd worden door handelingen uit te voeren op de touchpad of door te zeggen: "Ok Glass, what song is this?".

Met Vignettes is het mogelijk om een plaatje van de app waarvan je gebruik maakt toe te voegen aan een foto. Met deze update zou het ook mogelijk worden om YouTube-video’s te krijgen bij de zoekresultaten, wat het mogelijk maakt om de filmpjes te bekijken op het scherm van Google Glass.

Als laatste biedt de update Glass-gebruikers de mogelijkheid om het apparaat te verbinden met een Google Apps-account. Zo kunnen zakelijke gebruikers voortaan hun bedrijfsaccount aan de bril toevoegen, in plaats van een persoonlijk e-mail adres.

Het team achter Google Glass geeft wel aan dat de ontwikkeling van Google Glass nog in een vrij vroeg stadium zit en dat het gebruik van de apps nog niet zonder bugs zal zijn. Simpele toepassingen zoals e-mail zouden al wel moeten werken.