1 min

De slimme bril van Google is voorzien van een kleine update, waardoor het werkgeheugen wordt verdubbeld en de accucapaciteit eveneens wordt opgekrikt. Nieuwe exemplaren van Google Glass hebben 2GB werkgeheugen en 15 procent meer accucapaciteit.

Google Glass werd in 2012 geïntroduceerd, maar is vooralsnog niet in de winkels verkrijgbaar. Google werkt achter de schermen echter hard door om de slimme bril uiteindelijk tot een succes te maken. In de tussentijd is het besturingssysteem steeds krachtiger geworden, maar dat komt de snelheid en accuduur niet altijd ten goede. Daarom is het nu tijd voor een tussentijdse update.

In plaats van 1GB krijgt een Google Glass-exemplaar nu de dubbele capaciteit, waardoor meer apps simultaan kunnen draaien en de algemene snelheid omhoog gaat. De accuduur van nieuwe exemplaren zal er ook op vooruitgaan dankzij 15 procent extra capaciteit. Ook de software is weer van een nieuwe update voorzien waardoor Glass nu een zoekveld toont bij het nemen van foto’s. Google Now biedt tevens de mogelijkheid om in te zien waar je je auto hebt geparkeerd en wat de status van bestellingen is. Deze opties introduceerde Google onlangs al voor Android.

Voor mensen met een huidig exemplaar is de update van de hardware helaas geen goed nieuws. Bij de vorige update kregen zij de mogelijkheid om hun exemplaar terug te sturen en een nieuw model te ontvangen, ditmaal is dat niet het geval.