Het aansturen van je laptop door middel van gebaren gaat nu echt werkelijkheid worden. Voorheen was het meer science fiction, sinds enkele jaren heeft Kinect op de Xbox een nieuwe basis gelegd en nu komt het dan naar de pc via het bedrijf Leap Motion. Leap Motion had al de standalone versie gelanceerd maar nu komt HP met de eerste laptop waarbij het is ingebouwd; de HP Envy 17 Leap Motion SE TouchSmart Notebook.

In april dit jaar kondigde Leap Motion al aan dat het een samenwerking zou aangaan met Hewlett-Packard (HP). Terwijl de technologie verder zal worden ontwikkeld, zal de Envy 17 Leap Motion SE vooralsnog het eerste model zijn met deze bijzondere manier van aansturen. Deze 3D aansturing is mogelijk dankzij een geïntegreerde Leap Motion microsensor, die overigens 70% smaller is dan een externe variant van de microsensor. Naar verluidt zal de laptop een vierde generatie Intel Core i5 processor bezitten.

Naast de Leap Motion microsensor, is de Envy 17 Leap Motion SE ook uitgerust met een touchpad en een touchscreen. De microsensor zal zich rechts naast de touchpad bevinden.

De intern aanwezige microsensor heeft als voordeel ten opzichte van de externe variant dat de laptop hierdoor simpelweg een stuk handzamer is. Ook kan de microsensor makkelijke gecombineerd worden met bijvoorbeeld de touchpad. Toekomstige toepassingen van een dergelijke microsensor in bijvoorbeeld smartphones zijn, gezien de geringe grootte van de sensor, zeker niet uit te sluiten.

Er is echter ook een nadeel, op dit moment pleegt de sensor nog een aanslag op de batterijduur van de laptop. Om de batterij te sparen kan daarom de microsensor worden uitgeschakeld. De Envy 17 Leap Motion SE zal standaard worden uitgerust met de speciale Leap Motion app store, alwaar applicaties voor de 3D-aansturing kunnen worden gedownload.

De prijs van de laptop met ingebouwde microsensor zal 1049 dollar bedragen, omgerekend zo’n 784 euro. Wanneer en voor welke prijs de Envy 17 Leap Motion SE in de Benelux beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.