Fabrikant Hewlett-Packard heeft de Leap Motion-technologie geïntegreerd in haar nieuwe serie desktopcomputers. Deze technologie maakt het mogelijk om middels handgebaren een systeem aan te sturen en was door HP ook al in de Envy 17 Leap Motion SE-laptop toegepast.

Hewlett-Packard heeft de Leap Motion-besturing geïntroduceerd in enkele van haar nieuwe desktopcomputers. Eerder al presenteerde de fabrikant de Envy 17 Leap Motion SE TouchSmart Notebook. Dit was het eerste apparaat van HP dat was uitgerust met de Leap Motion-technologie. Deze maakt het mogelijk het systeem te besturen door middel van handgebaren. Een geïntegreerde sensor maakt het mogelijk deze gebaren te herkennen en om te zetten naar commando’s.

Leap Motion in actie op de Envy 17 Leap Motion SE

De Leap Motion-besturing met bijbehorende software is in elf nieuwe desktopcomputers van HP te vinden. Het betreft hier de apparaten in de serie Envy Recline, Envy Phoenix, Envy TouchSmart en Pavilion. Deze worden geleverd met een toetsenbord dat voorzien is van de Leap Motion-sensor. Een volledige lijst is te zien op de website van HP (link).

Deze genoemde systemen zullen behalve het speciale toetsenbord en de benodigde software ook voorzien zijn van enkele applicaties die de besturing middels Leap Motion ondersteunen. Vooralsnog lijkt het echter enkel te gaan om modellen die in de Verenigde Staten worden aangeboden.

Het is niet bekend of en wanneer de apparaten ook in de Benelux verkrijgbaar zullen zijn.