1 min

Met de komst van Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem in het verschiet, lijken de eerste uiterlijke wijzigingen van deze update met enkele screenshots alvast bekend.

Hoewel nog onbekend is wanneer Android met de 4.4 KitKat-versie officieel een update zal krijgen, is er al wel een naam bekend van een smartphone waarop deze nieuwste update van het mobiele besturingssysteem vermoedelijk te vinden zal zijn. Dit zal de Google Nexus 5 zijn, welke volgens de laatste berichten omstreeks oktober uit zal komen.

Als we de screenshots mogen geloven, zal Android 4.4 KitKat grafisch gezien lichtelijk gewijzigd zijn ten opzichte van zijn voorganger. De screenshots tonen een gewijzigd uiterlijk van het toetsenbord bij het oproepmenu en ook de Berichten-applicatie is op de schop gegaan.

De kleur van de toetsen bij het oproepmenu geeft met het lichtblauw een rustieke uitstraling. Waar voorheen de icoontjes in de statusbalk grijs waren, lijken deze nu ook van een kleur te zijn voorzien. De functionaliteit lijkt op het eerste gezicht niet veranderd.