2min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft de Surface 2 aangekondigd. Hoewel de naam er niet direct op duidt is dit de opvolger van de Surface RT-tablet. Microsoft wil met de Surface 2 niet alleen consumptie van media, maar ook creativiteit bevorderen.

De Surface 2 is sneller, dunner en lichter dan zijn voorganger en is ook met een zilveren behuizing verkrijgbaar. Het ClearType-scherm heeft een Full HD-resolutie. De Surface 2 draait nog steeds op Windows RT, maar dan wel versie 8.1. De Office-suite wordt gratis meegeleverd en is nu ook voorzien van Outlook RT. Volgens Microsoft zijn er via de Windows Store inmiddels ook al 100.000 applicaties beschikbaar voor de tablet.


Wat betreft de interne componenten gaat de Surface 2 er zoals verwacht op vooruit. De tablet heeft bijvoorbeeld een Nvidia Tegra 4-chipset onder de gelederen en beschikt voor connectiviteit over een USB 3.0-poort. Microsoft heeft ook hard gewerkt aan de kwaliteit van de camera’s, vooral de camera op de voorzijde moet een stuk verbeterd zijn. Dat komt vooral Skype-gebruikers ten goede.

Tijdens de presentatie toonde Microsoft ook de Touch Cover 2. Dit accessoire is een centimeter dunner dan zijn voorganger en heeft toetsenverlichting. Het aantal sensoren is bovendien vergroot, zodat de precisie tijdens het typen er ook groter op wordt. De Touch Cover 2 werkt ook op de zojuist gepresenteerde Surface Pro 2. Microsoft presenteerde nog een vierde cover die speciaal gericht is op DJ’s, voor hen is ook een speciale app ontwikkeld voor de productie van muziek.

In Amerika zal de goedkoopste versie 449 dollar kosten, er komen varianten met 32 en 64GB opslagruimte. De tablet is vanaf 22 oktober te koop in 21 landen, of onze regio daarbij hoort is onduidelijk. Gebruikers krijgen ook de beschikking over Best of Skype en 200GB cloudopslag via SkyDrive, voor respectievelijk 1 en 2 jaar.

Afbeeldingen van de Surface 2 vind je in de galerij bij dit artikel.