Vandaag organiseert Microsoft een evenement waarbij de nieuwe Surface-tablets aangekondigd zullen worden. Behalve de opvolger van de Surface Pro en de Surface RT zal er naar verwachting ook aandacht worden besteed aan een dockingstation voor de Surface-apparaten en aan de nieuwe Power Cover met ingebouwde accu. Inmiddels zijn er specificaties van de apparaten gelekt.

De Surface Pro 2 moet logischerwijs de opvolger worden van de Surface Pro (review). Qua uiterlijk zullen de twee apparaten niet veel van elkaar verschillen, maar qua specificaties zou de Surface Pro 2 een stuk krachtiger zijn. Zo zal het apparaat gaan beschikken over een Intel Core i5-processor uit de nieuwe Haswell-reeks. Daarnaast zal de nieuwe Surface Pro beschikken over 8GB-werkgeheugen, waar de voorganger slechts 4GB werkgeheugen had. Tevens gaan er geruchten dat het standaardje om het scherm rechtop te houden verbeterd is. Wat er precies aan veranderd is, is nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat er meerdere manieren zijn om het apparaat neer te zetten, maar op dit moment is dat nog speculatie.

De Surface RT 2 moet gaan beschikken over een Nvidia Tegra 4-processor en het werkgeheugen is uitgebreid naar 4GB. Het apparaatje zal beschikken over een 1080p-scherm. Ook zal er een standaard op de tablet zitten, waarmee het scherm op twee manieren rechtop gezet kan worden.

Behalve de Power Cover, waar we het al eerder over hebben gehad bij Techzine, zal Microsoft ook met een dockingstation voor de Surface Pro 2 komen. Hiermee wordt het makkelijker gemaakt om een toetsenbord en muis aan te sluiten op de Surface-tablet. De docking station zal beschikken over drie USB-ingangen en mogelijkheid bieden om een externe monitor aan te sluiten.