Samsung heeft vannacht de Galaxy Round gepresenteerd. De smartphone is de eerste met een gebogen scherm, het toestel is verrassend genoeg over de korte zijde gebogen.

De Galaxy Round stak in de afgelopen maanden regelmatig de kop op in geruchten en het was al min of meer duidelijk dat de telefoon deze week gepresenteerd zou worden. Dat is dus inderdaad het geval.

Als de telefoon in de slaapstand verkeert en op een vlakke ondergrond ligt, kan deze informatie tonen over de accu en notificaties door het toestel te kantelen. Een video hierover is te zien in een blogbericht van Samsung.

De Galaxy Round beschikt over een scherm van maar liefst 5,7 inch, net als de Galaxy Note 3. Ook andere eigenschappen van de Galaxy Round zijn grotendeels gelijk aan die van Samsung’s phablet. Zo heeft de Galaxy Round 3GB werkgeheugen en een quad-core processor die tikt op 2,3 GHz. De camera schiet foto’s in maximaal 13 megapixel.

Vooralsnog brengt Samsung de Galaxy Round enkel in thuisland Zuid-Korea uit. De telefoon kost daar omgerekend zo’n 750 euro. Het is niet duidelijk of Samsung plannen heeft om de telefoon ook in andere markten aan te bieden, de kans lijkt echter klein omdat de productie van de benodigde flexibele schermen nog traag verloopt.

Meer afbeeldingen vind je in de galerij bij dit artikel.