2min

Nadat Samsung bekend heeft gemaakt een flexibele smartphone uit te gaan brengen, was het wachten op de eerste geruchten over het apparaat. Redacteurs van de AndroidSaS-blog hebben nu specificaties gepubliceerd van de flexibele telefoon. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou het toestel de naam Galaxy Round mee geven en komende donderdag presenteren.

Volgens de AndroidSaS-blog gaven bronnen bekend met de zaak aan dat het flexibele toestel over een 4,7 inch-scherm moet beschikken. Dit scherm kan een resolutie van 1280 bij 720 pixels weergeven. Onder de motorkap zou het toestel een quad-core processor hebben, met 2GB werkgeheugen. Foto’s maakt het toestel met een 8 megapixel camera die gebruik maakt van een dubbele LED flitser. Standaard zou Android 4.3 Jelly Bean geïnstalleerd staan op de telefoon.

Met deze specificaties lijkt het toestel redelijk overeen te komen met de Samsung Galaxy S III. Een verschil is dat de Galaxy S III slechts 1GB werkgeheugen had en het is ook mogelijk dat de nieuwe flexibele smartphone zal beschikken over de nieuwe Snapdragon 800-chipset.

Door vergelijkbare specificaties te gebruiken als de Samsung Galaxy S III, kan het Koreaanse bedrijf de mogelijkheden van een flexibel scherm laten zien zonder gelijk een high end-toestel uit te hoeven brengen met de daarbij behorende hoge prijs. Overigens zijn bovenstaande specificaties geruchten vanuit een anonieme bron.

Website Phonearena.com wist te melden dat er in de Koreaanse media geruchten gaan dat het toestel komende donderdag aangekondigd zal worden en dat het de naam Samsung Galaxy Round zal krijgen. Hiermee brengt Samsung de eerste smartphone uit met een flexibel scherm en zou het concurrent LG verslaan. Dat bedrijf kondigde vorige week aan eveneens aan een smartphone met gebogen scherm te werken.

Hoewel het scherm van het toestel flexibel zal zijn, is het niet mogelijk om de hele telefoon te buigen. Op dit moment is het namelijk nog niet mogelijk om goedkope flexibele chips of batterijen te maken. Het flexibele scherm zal dan ook gebruik worden om rondingen in het scherm te maken, die dan vervolgens wel vast worden gezet. Dankzij deze mogelijkheid worden nieuwe vormen van producten mogelijk.

Naar verwachting zal er later deze week meer bekend worden over de specificaties van het toestel en een eventuele prijs. Het lijkt er overigens op dat de Galaxy Round slechts in kleine oplage zal worden geproduceerd.