De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft al laten zien dat het in staat is om flexibele beeldschermen in smartphones toe te passen. Volgens geruchten zou een flexibel beeldscherm worden toegepast op een van de volgende grootschalig uitgebrachte smartphones van Samsung. Dit flexibele beeldscherm zou drie zijden van het toestel beslaan.

Begin oktober presenteerde Samsung de eerste smartphone voorzien van een gebogen beeldscherm. Deze Galaxy Round met een bolle achterzijde is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Zuid-Korea. Omgerekend kost het toestel zo’n 750 euro.

Volgens Bloomberg zou Samsung werken aan een smartphone waarvan het flexibele beeldscherm ook om de zijkanten heen is gevouwen. Hierdoor zou dit toestel een driezijdig beeldscherm hebben. Deze eigenschap kan gebruikt worden om bijvoorbeeld berichten of andere informatie van de zijkant af te kunnen lezen. Samsung zou ervoor gekozen hebben om de mogelijkheid te bieden om alle zijdes afzonderlijk van elkaar te kunnen bedienen.

Dit driezijdige flexibele beeldscherm zal vermoedelijk worden toegepast in de komende iteratie van de Galaxy Note- of Galaxy S-lijn van Samsung. Behalve flexibele beeldschermen, werken zowel LG als Samsung ook aan flexibele batterijen.