1 min

Google legt de laatste hand aan zijn smartwatch, dat beweert Seth Weintraub van 9to5Google. De redacteur zou dit hebben vernomen van een anonieme bron die te maken heeft met de ontwikkeling van het horloge.

Dat Google bezig is met een smartwatch weten we al enkele maanden met vrij grote zekerheid. Het horloge zou volgens Weintraub zwaar leunen op functionaliteit vanuit Google Now, de digitale assistent van de zoekgigant. Zo zou het horloge volgens Weintraub wellicht vragen kunnen beantwoorden en natuurlijk informatie vanuit Google Now op een klein scherm kunnen tonen.

Een lange accuduur staat bij Google eveneens hoog in het vaandel. Dat wil het bedrijf mede bereiken met het gebruik van Bluetooth 4.0. Het is onduidelijk of Google ook sensoren implementeert waarmee het lichaam van de gebruiker gemonitord kan worden. Volgens geruchten zou concurrent Apple een dergelijke aanpak hanteren voor het smartwatch dat daar in ontwikkeling is.

Het is mogelijk dat Google zijn horloge tegelijkertijd met Android 4.4 KitKat en de Google Nexus 5 zal aankondigen. Dat gebeurt naar verluidt morgen of later deze maand.