1 min

Toestellen die Android 4.4 KitKat gebruiken zullen standaard het Quickoffice-pakket meegeïnstalleerd krijgen. De keuze van Google lijkt een tik voor Microsoft, dat met de eigen Office-suite de markt probeert te veroveren.

Eerder maakte Google het Quickoffice-pakket gratis voor Android- en iOS-gebruikers. Apple maakte onlangs ook bekend dat diens iWork-pakket voor iedere nieuwe iOS-gebruiker gratis te downloaden zal zijn. Hierdoor kreeg Microsoft het lastiger om mensen ervan te overtuigen om het office-pakket te gebruiken. Voor Microsoft’s pakket moet immers betaald worden.

Nu deelt Google wederom een klap uit richting Microsoft. De nieuwste versie van Android zal namelijk standaard Quickoffice bevatten. Dit betekent dat Quickoffice niet alleen gratis is, maar ook al standaard op alle Android-toestellen die Android 4.4 KitKat draaien geinstalleerd staat. Hierdoor hoeven gebruikers niet eens meer het pakket te zoeken en downloaden.

Android is op dit moment het meest populaire mobiele besturingssysteem op de markt. De nieuwste versie van het besturingssysteem is speciaal gemaakt om op zoveel mogelijk toestellen te kunnen draaien. Hierdoor zullen in de toekomst steeds meer Android 4.4 KitKat-toestellen in gebruik worden genomen, welke allemaal standaard Quickoffice geïnstalleerd hebben.