Met de Patch Tuesday van Microsoft zijn er naast veiligheidsupdates voor onder andere de webbrowser Internet Explorer ook updates uitgebracht voor de firmware van de verschillende Surface-tablets.

Gelijktijdig met enkele belangrijke veiligheidsupdates voor een gevonden lek in Microsoft’s webbrowser Internet Explorer, brengt de softwaregigant ook enkele firmware-updates uit voor diens tablets. Deze firmware-updates hebben betrekking op de Surface, de Surface 2 (review) en de Surface Pro. De Surface Pro 2 (review) lijkt geen update te hebben gehad.

Door de firmware-update zal het Windows 8.1 RT-besturingssysteem op de standaard Surface-tablets ondersteuning bieden voor gebruik van de Japanse Touch Cover 2 en Type Cover 2. Beide zijn externe toetsenborden die als accessoires verkrijgbaar zijn voor alle Surface-tablets.

De Surface 2-tablet zal met de firmware-update allereerst beter samenwerken met alle Touch Cover- en Type Cover-versies. Ook zullen de Bluetooth- en WiFi-drivers hiermee van een update worden voorzien. Ook zal de werking van de camera worden verbeterd en zal de overschakeling tussen het gebruik van bijvoorbeeld een koptelefoon naar de speaker beter verlopen. Tenslotte zullen de algehele prestaties en stabiliteit van de tablet worden verbeterd en zal de batterijduur worden verlengd.

De Surface Pro-tablet zal met de firmware-update eveneens ondersteuning bieden voor gebruik van de Japanse Touch Cover 2 en Type Cover 2. De LifeCam-driver krijgt ook een update, waardoor de TrueColor-weergave beter wordt. Ook bij de Surface Pro krijgen de Bluetooth- en WiFi-drivers een update.