1 min

Microsoft heeft de nieuwste update voor de Surface Pro 2 offline gehaald, omdat deze ervoor zorgde dat de accu van het apparaat in een mum van tijd leegraakt.

De nieuwste update voor de Surface Pro 2 zorgt ervoor dat de accu van de Surface Pro 2 (review) binnen de kortste keren leeg is. Inmiddels heeft Microsoft de update offline gehaald. Na de vrijgave van de update op 10 december kwamen de eerste klachten binnen over de manier waarop deze ervoor zorgde dat de batterij veel sneller leeg ging.

In een reactie van Microsoft wordt aangegeven: "Om ervoor te zorgen dat onze klanten de beste ervaring hebben tijdens de feestdagen, hebben we stappen ondernomen om de update voor de Surface Pro 2 die op 10 december is uitgekomen te verwijderen. We werken eraan om na de feestdagen een nieuwe update uit te brengen die dit probleem oplost."

Behalve het feit dat de accuduur drastisch teruggedrongen wordt, krijgen ook veel mensen een foutmelding tijdens het installeren. Hierdoor wordt de installatie afgebroken. Microsoft heeft voor beide problemen nog geen work-around bekend gemaakt. Dit betekent dat mensen die de update hebben geïnstalleerd zullen moeten wachten tot na de feestdagen.

De update zou er oorspronkelijk voor moeten zorgen dat er verbeteringen werden doorgevoerd in de interactie met een Surface Cover. De cover kreeg een slaapmode waardoor acculading wordt bespaard. Inmiddels is duidelijk dat de update juist het tegenovergestelde doet, al is het niet zeker dat de oorzaak in deze functie zit.