1 min

Afgelopen december lanceerde Microsoft een update voor de firmware van de Surface Pro 2. Nadat bleek dat hiermee de batterijduur van de tablet er drastisch op achteruitging, besloot Microsoft de update offline te trekken. Afgelopen weekend is het bedrijf echter begonnen met de uitrol van een verbeterde versie.

Halverwege afgelopen november verspreidde Microsoft al een update voor de firmware van de Surface (review), Surface 2 (review) en Surface Po (review). Begin december kwam er een update voor de firmware van de Surface Pro 2 (review) bij. Na veel klachten over met name een verkorte batterijduur, werd besloten deze firmware-update te verwijderen.

In de tussentijd heeft Microsoft aan een verbeterde versie van de firmware-update voor de Surface Pro 2 gewerkt. Volgens ZDNet is de uitrol van deze firmware afgelopen weekend van start gegaan. De update verloopt naar verluidt in fases, maar zal uiteindelijk voor iedere Surface Pro 2-tablet beschikbaar komen.


Microsoft verklaarde over de vernieuwde firmware-update: "Dit weekend hebben we een update gelanceerd die het onverwacht ontwaken uit de slaapmodus en het slurpen van de batterijduur van de Surface Pro 2 aanpakt. Dit is bij een klein aantal gebruikers van deze tablet het geval geweest, nadat deze de December Windows Update installeerden. De problemen zouden niet moeten zijn ontstaan bij gebruikers die deze update destijds niet hebben geïnstalleerd. We werken momenteel aan het verspreiden van de verbeterde firmware-update voor alle gebruikers van de tablet."