Samsung heeft al eerder bevestigd dat het werkt aan een 64bit-processor voor gebruik in smartphones. De eerste apparaten met deze processorarchitectuur zullen in 2014 hun opwachting maken. Het is volgens een hooggeplaatst persoon van chipontwerper ARM waarschijnlijk dat de Galaxy S5 of Note 4 de eerste smartphone met zo’n chip is. Op termijn zal 128bit volgen, zo wordt nu ook beweerd.

Volgens geruchten zou de ontwikkeling van de 64bit-chip van Samsung al in een vergevorderd stadium verkeren. Daarmee lijkt het aannemelijk dat de Galaxy S5 de eerste smartphone met die chip aan boord wordt. Het zou echter kunnen dat Samsung niet op tijd klaar is voor de productie en dan lijkt de Note 4 de eerstvolgende gelegenheid voor Samsung.

Er gaan echter ook geruchten over de komst van een overtreffende high-end smartphonelijn met de aanduiding Galaxy F. Als het daar inderdaad van komt, lijkt dat de meest logische aanleiding voor de introductie.

De bron vanuit ARM gaf verder aan dat hij in 2015 verwacht dat 128bit-processors hun opwachting maken. Dergelijke processors bieden extra capaciteit, waar altijd behoefte aan is.