Ming-Chi Kuo van analistenbureau KGI Securities heeft zich uitgesproken over de Samsung Galaxy S5. De analist met een betrouwbaar verleden aan voorspellingen heeft aangegeven dat hij twee varianten verwacht, maar dat er geen gebruik wordt gemaakt van een 64bit-processor.

Samsung zou volgens Ming-Chi Kuo op de proppen komen met een Standard– en Prime-versie van de Galaxy S5, al kunnen die namen nog wijzigen. Op het gebied van specificaties zijn de twee smartphones grotendeels gelijk. Ze hebben bijvoorbeeld beide een scherm van 5,2 inch en een 16 en 2 megapixel-camera, ondersteuning voor 3D-gebaren, een vingerafdrukscanner en behuizingen van plastic. De accucapaciteit bedraagt 2.850 mAh.

Waar de Prime-versie zich onderscheidt is bijvoorbeeld de schermresolutie. Waar de Standard-versie het moet doen met een Full HD-scherm, heeft de Prime-versie een WQHD-scherm. Dat houdt in dat de resolutie 2560 bij 1440 pixels bedraagt.


Ook het werkgeheugen en de processor verschillen. De Galaxy S5 Standard beschikt over 2GB werkgeheugen en een Snapdragon 800- of Exynos 5422-chipset, wat afhankelijk is van de regio. De Galaxy S5 Prime heeft echter 3GB werkgeheugen en een Exynos 5430-chipset. Deze chipset is energiezuiniger, maar biedt net als de andere chipsets enkel 32bit-ondersteuning.

Het is nog onduidelijk wanneer we de aankondiging van de Samsung Galaxy S5 kunnen verwachten. De eerstvolgende mogelijkheid lijkt het Mobile World Congress, eind februari.

Lees meer