2min

Tags in dit artikel

, ,

LSI, een Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders, belooft dat haar nieuwe SSD-controller een leessnelheid van 1,80 GB/s neer kan zetten. Dit zou betekenen dat deze LSI SandForce SF3700-controller maar liefst driemaal sneller is dan de huidige generatie SSD-controllers.

Begin deze week kondigde de Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders LSI haar nieuwste generatie SandForce SSD-controller aan. LSI wist begin vorig jaar SandForce, een fabrikant van SSD-controllers over te nemen. Inmiddels is het na de overname alweer de derde generatie SSD-controllers die onder de naam LSI SandForce het levenslicht zal zien.

Een dergelijke controller is benodigd voor het aansturen van een Solid State Disk (SSD) en is door grote fabrikanten zoals Intel de meestgebruikte manier om de aanwezige geheugenchips op de printplaat van een SSD-schijf aan te sturen. De nieuwe SF3700 SSD-controller zou behalve sneller en betrouwbaarder ook langer meegaan dan de huidige generatie.

Door het specifieke ontwerp van de SSD-controller biedt deze ondersteuning voor de host-interface van zowel PCI Express 2.0 x4 als SATA-600. LSI belooft mede dankzij de ondersteuning van de PCI-interface een lees- en schrijfsnelheid van 1,80 GB/s. De huidige norm ligt op een snelheid rond de 600 MB/s. Door de dubbele compatibiliteit kan er bovendien op de productie- en ontwikkelingskosten worden bespaard. De maximale capaciteit die de SF3700-controller ondersteunt bedraagt 2TB. Tevens wordt een ONFI-3/Toggle-2 flash-interface van maximaal negen kanalen ondersteund.

Later deze week zal LSI een demonstratie geven van de nieuwe SSD-controller, waarbij het behalen van de beloofde snelheid centraal zal staan. Hierbij zal de controller zijn toegepast op een 19nm. NAND SSD-schijf van Toshiba. De eerste SSD’s die met de SF3700-controller zijn uitgerust zullen naar verluidt in de eerste helft van 2014 verschijnen.