2min

Hoewel de huidige generatie iPhone nog maar een maand bij ons in de schappen ligt, draait de geruchtenmachine over de iPhone 6 alweer op volle toeren. Enkele analisten gaan ervan uit dat deze volgende iPhone mede dankzij het vermoedelijk grotere scherm ook een stuk duurder zal worden.

Eerder verschenen er al geruchten dat Apple de iPhone 6 zal uitvoeren met een groter scherm dan bij de huidige generatie iPhones. Hoeveel groter dit scherm zou gaan worden durft nog niemand precies te zeggen. Wel zou Apple naar verluidt gekozen hebben om het scherm te beschermen met saffier, op diamant na het hardste materiaal op aarde.

Gezien Apple er niet snel voor terugdeinst een hoge winstmarge te hanteren en de gebruikelijke keuze voor dure materialen, zou de iPhone 6 met een relatief hoge prijs op de markt kunnen verschijnen.

Chris Caso, analist bij Susquehanna, gaat uit van een initiële verkoopprijs van minimaal 50 dollar meer dan de iPhone 5S: "We vermoeden dat Apple ermee weg kan komen om 50 of 100 dollar meer te rekenen voor de iPhone 6 met een groter scherm. Hierdoor zou een verminderende winstmarge, zoals bij de lancering van de iPhone 5, kunnen worden vermeden."

Mocht de verkoopprijs van de iPhone 6 inderdaad hoger uitpakken dan bij de verkoop van de iPhone 5S (review) het geval was, dan zou Apple een traditie van dezelfde prijs hanteren doorbreken. Hoewel moet worden opgemerkt dat Apple de nieuwste iPad mini met Retina-beeldscherm (review) eveneens voor een hogere prijs presenteerde dan de originele iPad mini.