Nadat Apple PrimeSense had overgenomen, kwamen er geruchten dat het bedrijf bezig is met een televisie met gebarenbesturing. Jessica Lessin, oud-medewerkster van The Washington Post, weet te melden dat andere technologieën van het bedrijf de reden zijn geweest van de aankoop.

PrimeSense is het bedrijf dat Microsoft heeft geholpen bij het ontwikkelen van de eerste Kinect-sensor. Sindsdien heeft Microsoft de technologie echter verder ontwikkeld en heeft PrimeSense een achterstand opgelopen bij het maken van de bewegingsgevoelige camera’s.

Nadat Apple het motion-tracking bedrijf overnam, kwamen de verwachtingen dat de technologie die Apple daarmee binnenhaalde gebruikt zou worden voor de gebarenbesturing van Apple’s langverwachte televisie.

Jessica Lessin geeft echter aan dat dit niet de reden is dat Apple het in Israël gesitueerde bedrijf gekocht heeft. Volgens haar industriebronnen wil Apple de chips van het bedrijf gaan gebruiken om binnenshuis 3D-scans te maken van kamers. Eerder dit jaar kocht Apple ook indoor mapping bedrijf WiFiSLAM. Mogelijk wil Apple de technologieën die bij deze aankopen zijn verkregen gaan gebruiken om de concurrentie aan te gaan met Google in deze relatief nieuwe markt.

Het is volgens Lessin dan ook niet aannemelijk dat Apple de technologieën die verkregen zijn bij de overname van PrimeSense zal gaan gebruiken voor een televisie met gebarenbesturing. Lessin geeft in haar rapport aan: "Met betrekking tot de eindeloze anticipatie rondom een Apple-televisie, ik blijf horen dat het bedrijf momenteel meer geïnteresseerd is in set-top boxen en dat vroege prototypes van de televisie geen gebarenbesturing hadden."