Het Chinese ETNews berichtte gisteren dat fabrikant Samsung bezig is met het testen van een nieuwe generatie tablets. Deze zouden zijn voorzien van flexibel scherm.

De afgelopen maand werd bekend dat het Zuid-Koreaanse Samsung zich waarschijnlijk meer wil gaan richten op zowel de low-end als medium-range voor smartphones en tablets. Een verslag van het Chinese ETNews geeft meer inzicht in wat voor tablets we het komende jaar van Samsung kunnen verwachten.

Het paneel dat verantwoordelijk is voor het registreren van aanrakingen van de gebruiker met het beeldscherm van de tablet zal naar verluidt een technische metamorfose ondergaan. Dit paneel zal namelijk bestaan uit een metalen gaasconstructie. Deze is hierdoor flexibel en bovendien relatief goedkoop te produceren.

Tevens is er door het implementeren van deze technologie in tablets geen speciale digitizer nodig. Deze wordt gebruikt voor het herkennen en ondersteunen van het gebruik van een stylus.

Volgens ETNews is Samsung reeds bezig met het testen van tablets die voorzien zijn van een flexibel aanraakgevoelig paneel. Deze testen zouden voor het einde van dit jaar zijn afgerond. De eerste tablets voorzien van een dergelijk paneel en mogelijk in een gebogen uitvoering, worden in de tweede helft van het komende jaar verwacht.

De eerste gebogen smartphone van Samsung is inmiddels al op de markt te vinden, al wordt deze niet in België en Nederland verwacht.