2min Devices

Samsung verwacht in 2016 eerste buigbare smartphones

Een Samsung-medewerker heeft aan Business Korea laten weten dat in 2016 de eerste buigbare smartphones op de markt zullen verschijnen. Daarmee wordt meteen gehint dat Samsung al enorm ver is met de ontwikkeling van buigbare schermen. Hoe dit er precies uit komt te zien is nog onduidelijk.

Volgens de medewerker moeten buigbare schermen in 2016 tot de mogelijkheden behoren. Zo zullen we onder meer smartphones gaan zien met een buigbaar scherm, maar ook laptops, tablets en e-books. De vraag is alleen hoe dit er precies uit komt te zien want deze apparaten beschikken over meer onderdelen dan alleen een scherm en die zijn vaak niet buigbaar. Een groot gedeelte wordt bijvoorbeeld ingenomen door een lithium-ion-accu en deze zijn alles behalve buigzaam.

Dat Samsung werkt aan buigbare schermen is zeker niet nieuws en het bedrijf is hier al jaren mee bezig, alleen de praktische toepassing van dergelijke schermen is een beetje onduidelijk. Een deel van het product zal altijd niet buigzaam zijn, ook is het de vraag of dit soort schermen goed beschermt kunnen worden tegen krassen.

Samsung heeft sinds vorig jaar wel smartphone met gebogen schermen, maar deze zijn niet buigzaam. Ook de Samsung Galaxy S6 Edge (hands-on) beschikt over een gebogen rand.

Bron:Digital Trends