1 min

Samsung heeft een patent aangevraagd voor een technologie waarbij een transparant scherm gebruikt wordt, dat ook aan de achterzijde van het toestel aanrakingen kan detecteren.

Vlak nadat Samsung en LG de eerste flexibele schermen hebben geïntroduceerd, kijkt Samsung alweer naar de toekomst en de mogelijkheden die transparante schermen bieden. Het bedrijf heeft een patent aangevraagd voor een technologie waarmee het mogelijk is om aan zowel de voor- als achterkant een transparant scherm te plaatsen, die door middel van aanraking bestuurd kunnen worden. Door aan de voor- of achterzijde de beweging te maken kunnen verschillende functies uitgevoerd worden.

Een voorbeeld van de mogelijkheden van twee transparante touchscreens is dat het mogelijk wordt om op het scherm aan de voorzijde een map aan te klikken. Deze wordt dan geopend. Wordt dezelfde map echter aan de achterzijde aangeklikt dan wordt er informatie weergegeven over de map, of een overzicht gegeven van de bestanden in die map.

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer we de eerste apparaten zullen zien die gebruik maken van een transparant scherm aan zowel de voor- als achterzijde. De patentaanvraag is een indicatie dat eraan wordt gewerkt, maar het kan nog jarenlang duren voor we daar resultaat van zien.