In een aanvraag voor een patent wordt duidelijk hoe Samsung haar flexibele beeldscherm wil toepassen in een smartphone. Het unieke van dit scherm is dat het drie zijden van het toestel zou beslaan.

Eerder dit jaar toonde Samsung waar zij op het gebied van flexibele beeldschermen toe in staat is. In januari dit jaar toonde de Zuid-Koreaanse fabrikant op de CES al een volledig flexibel OLED-beeldscherm dat de projectnaam Youm draagt. Begin oktober werd de Galaxy Round de eerste smartphone van Samsung die daadwerkelijk voorzien was van een flexibel beeldscherm. Dit toestel zal echter waarschijnlijk nooit buiten Zuid-Korea te verkrijgen zijn.

Bloomberg meldde eind vorige week dat Samsung zou werken aan een smartphone waarvan het beeldscherm maar liefst drie zijden van een smartphone zou beslaan. Een patentaanvraag van Samsung die is ingediend in mei en deze week pas openbaar is geworden, geeft meer inzicht in de exacte werking en uitvoering van dit driezijdige beeldscherm.

Doordat het beeldscherm behalve de voorkant ook de beide zijden beslaat, zijn er meer gebruiksopties mogelijk. Zo wordt in de patentaanvraag (link) onder andere duidelijk dat het ontgrendelen van de telefoon middels een veeg langs de zijkant mogelijk is. Ook kunnen er op de zijkant hoofdstukken van bijvoorbeeld een e-book worden weergegeven. Bij het openen van een mail-applicatie kan de zijkant gebruikt worden voor het weergeven van informatie over bijlagen. Ook beschrijft de patentaanvraag de wijze waarop het driezijdige scherm gebruikt kan worden voor een visueel interactief plakbord, waar elementen van en naar de zijkanten kunnen worden gesleept.

Het is niet bekend in welk toestel een dergelijk driezijdig beeldscherm voor het eerst zal worden toegepast. Mogelijk zou het gaan om een toestel uit de nieuwe generatie Galaxy Note- of Galaxy S-lijn.