The Wall Street Journal meldt dat Spotify weldra een nieuw abonnement zal introduceren waarmee gebruikers gratis gebruik kunnen maken van het aanbod, ook op hun mobiele apparaten. Momenteel is dit alleen tegen betaling mogelijk.

Met de nieuwe abonnementsvorm zullen gebruikers niet alleen gratis muziek kunnen luisteren op hun laptop en computer, maar ook op een tablet en smartphone. Volgens de melding zal het gebruik van de nieuwe abonnementsvorm wel anders zijn dan gebruikers gewend zijn; Spotify gedraagt zich meer als een radiostation zoals bijvoorbeeld Pandora en iTunes Radio ook doen. Ook zit er een limiet aan het aantal af te spelen nummers.

Om de dienst rendabel te kunnen maken zal Spotify wel moeten teruggrijpen op het afspelen van reclame, tussen de muzieknummers door. Het is ongetwijfeld de bedoeling om klanten in aanraking te laten komen met de dienst en over te halen om een betaald abonnement af te sluiten.

De krant baseert zich op bronnen die kennis hebben van Spotify’s plannen. Volgens hen heeft Spotify inmiddels de benodigde contracten met de drie grootste platenmaatschappijen afgesloten en zal de dienst binnenkort onthuld worden. Spotify heeft journalisten een uitnodiging gestuurd voor een evenement dat volgende week plaatsvindt, daar wordt waarschijnlijk meer verteld over het nieuwe abonnement.